BOENDE MED STÖD

Nätverkscentrums boende är drogfritt boende och riktar sig till personer, från 21 år, som lever i hemlöshet med sociala problem, medicinska-/psykosociala problem, missbruksproblem eller samsjuklighet och som har särskilda svårigheter att få en bostad på den öppna bostadsmarknaden.

Nätverkscentrum erbjuder klienterna det stöd denne behöver för att få en stabil livssituation och utveckla sin förmåga till ett självständigt boende. Stödet som erbjuds är individanpassat och kan bestå bland annat av: praktisk hjälp för livsföring som t.ex. matinköp vid behov, städning och tvätt, ADL-träning, stöd för att kunna uppehålla kontakten med myndigheter, sjukvård mm, motivationsarbete för att få klienten att delta i någon form av sysselsättning utanför hemmet som t.ex. aktivitetshus, utbildning eller arbete. Nätverkscentrum får uppdragsbeskrivning från socialtjänsten och upprättar tillsammans med klienten en genomförandeplan. Genomförandeplanen fungerar sedan som ett stöd under hela placeringstiden.

Nätverkscentrum tillhandahåller frukost, lunch och middag. Det finns möjlighet för klienterna
att tillsammans med personal tillaga måltider som en del i ADL - träningen.

Alla som bor på Nätverkscentrum tilldelas en kontaktperson. Samtlig personal har eftergymnasial utbildning och fleråriga erfarenheter av socialt arbete. Personalen har även bred erfarenhet av stöd- och motivationsarbete.

På boendet erbjuds:

-       Låsbart rum som är fullt möblerat samt hemtrevligt inrett.

-      Tillgång till badrum/duschrum och toaletter.

-      TV-rum, biljardrum, studierum och matsal.

-      Tillgång till tvättmaskin och torktumlare.

-      Internet/ Wifi.

-      Tillgång till fullutrustat kök för matlagning.


Föreståndare:
Sofia Ahlstrand
sofia@nvcgbg.se 

Administratör:
Linnea Berggren
linnea@nvcgbg.se